LILIAN LEVER

En grundkurs i att skriva tenta

Kategori: allmänt, freja

Nu när jag är en fri fågel på universitetet istället för gymnasiet har jag ställts inför den svåraste av uppgifter: att skriva en tenta. Det kan tyckas svårt men med rätt metoder kan du faktiskt skriva den perfekta tentan! häng med!

1. Skriv din tenta som en artikel i en tidning och hävda att du är journalist. Då behöver du inte källhänvisa på grund av lagen om källskydd! Tycker din lärare att detta är fel så kan du alltid anklaga den för att vara antidemokratisk.

2. Tycker du att exempel 1. är för extremt för dig? Hänvisa i så fall till påhittad kurslitteratur. Om din lärare skulle komma på dig så himlar du med ögonen och säger att din källa är för indie för att finnas på ett "vanligt bibliotek". 

3.  Hitta på fackliga begrepp! Din lärare kommer att känna sig dum som inte vet vad "indexasemiologi" betyder och inte våga fråga. Om läraren gör det i alla fall, dra indie-kortet igen. Himla med ögonen och säg något om att det är ett begrepp myntat av en ungersk filosof på 16oo-talet eller nåt.

4. Oftast brukar det stå vilket typsnitt och vilket storlek på texten du ska använda, men inte vilken färg! Använd en ny färg för varje ord. Din lärare blir garanterat förvirrad.

5. Skriv din tenta på ett annat språk! Kör texten i google translate och hävda att det är "vackrare och mer nyanserat än den fula svenskan". Titta anklagande på din lärare och säg något i stil med "pärlor år svin".

Alla dessa tips är totalt vattentäta. Tent away kids!

Puss/Freja
Kommentera inlägget här: